Menu

IJshuys de Ster heeft ruim 36 smaken in twee ijsvitrines klaarstaan voor onze klanten in ’t Gooi. Elk seizoen denken wij weer na over nieuwe en bijzondere smaken om zo steeds vernieuwend te zijn. Wil je al een sfeerimpressie van onze reguliere smaken? Lees hieronder welke smaken wij doorgaans hebben en hoe ze zijn samengesteld.

Sorbet ijs met verse aardbeien en zonder smaak- en kleurtoevoegingen.

Sorbet ijs met verse bosbessen en zonder smaak- en kleurtoevoegingen.

Sorbet ijs met verse bloedsinaasappelen.

Sorbet ijs met biologische citroen sap uit Sicilië. Voor de variegato citroen basilicum, voegen wij verse gepureerde basilicum blaadjes aan het ijs toe.

Citroencake ijs met citroencrème en kleine stukjes grisbi koek, dit is een Italiaans biscuitje wat gevuld is met een crème. Deze koekjes worden in verschillende smaken gemaakt. Deze koekjes zijn een populair tussendoortje bij de Italianen.

Hazelnotennoga met gecaremliseerde suikerkristallen.

Sorbet ijs met mango’s uit India, de Alpfonso mango.

Uitstekend ijs met Italiaanse walnoten uit de regio Sorrento.

Pinda ijs met chocolade pasta en licht gezoute pindanoten.

Pinda ijs met caramel en chocolade schaafsel.

Om het koffieijs een authentieke koffiesmaak te geven, gebruiken wij de arabica koffieboon.

De rozijnen wellen wij zelf in malaga wijn, deze subtiele smaak komt goed tot zijn recht in het volle melk ijs wat ook op smaak is gebracht met malaga wijn.

Meringue is een luchtig schuimgebak van stijfgeklopt eiwit met fijne kristalsuiker met een variatie van wilde bosvruchten.

Gewoon lekker ijs voor de klein man of kleine meid!

De basis van dit ijs heeft een romige smaak met een vleugje honing, de chocolade die wij hierdoor heen mengen is afkomstig uit België, onder andere echte Callebout chocolade.

Roomijs met de allerbeste kwaliteit vanillestokjes en zo weinig mogelijk suiker.

De naam zegt het al, lekker tompouce ijs. Helemaal vanuit het banketbakkers verleden van familie de Bruijn.

Mascarpone ijs, met aardbeien-variegato en cake besprenkelt met Maraschino (een bitterzoete, heldere likeur gemaakt op basis van de marascakers, een variëteit van de zure kers). Maraschino is een van de weinige likeuren die gedestilleerd worden. Het destillaat wordt gemaakt van zowel het vruchtvlees als de (gebroken) pit van de marascakers, wat de likeur zijn kenmerkende smaak een amandelaroma geeft. Honing is ook een onderdeel van het eeuwenoude recept.

Kersen melkijs, met daardoor een kersenvariegato en gesmolte callebout chocolade. De kersen die hiervoor gebruikt worden zijn iets zuurder, dan de kersen die voor de amarenavariegato gebruikt worden.

Panna cotta is een Italiaans dessert en betekend gekookte room. De basis van dit ijs is room met daardoor heen een karamelsaus.

Een gele crèmebasis met chocoladepasta en gebroken frollini’s (dit zijn Italiaanse chocolade koekjes).

De basis van dit ijs is roomijs gemengd met Oreo koekjes.

Roomijs met witte chocolade en framboos.

Yoghurt ijs met Amarena kersen-variegato. Deze kersen zijn ontpit, gearomatiseerd en ingemaakt in sterk gezoete siroop.

Yoghurt ijs met een variegato gemaakt van wilde bosaardbeien.

Gemengde gesuikerde noten (amandelen, macadamia, cashew- en hazelnoten).

Roomijs met zoute karamel, gewoon een keer wat anders qua smaakbeleving!

De hazelnoten die in dit ijs verwerkt zijn, komen uit Piemonte (Italie). Deze noten hebben een typische kenmerkende smaak en vorm.

Deze smaak wordt gemaakt van 100% pure gemalen pistachenoten uit Sicilië.

Advocaat ijs, chocoladesaus en cake besprenkelt met Alchermis likeur (typische Italiaanse likeur met suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en vanille). Haar meest opvallende kenmerk is de dieprode kleur.